abdila ezanee's

By: abdila ezanee

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 8-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Malaysia Decides 2008

 
 
 
View all 7 photos...


Saturday, 3-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
its been ages, fotopages

 
yeah, its been ages. i guess we're all caught up in the busy world out there. not sure whether i'll be posting new entries after this. not even sure if i'll be taking new pics. we'll see.

thanks for coming



Saturday, 13-May-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
or-term

 


Sunday, 2-Apr-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Aku, Kau & Dia



Nadya Iryani bt Syukri.
Satu nama yang membawa seribu satu pengertian kepada Shahrin.
Satu nama yang pastinya membuatkan Shahrin termenung seketika.

Gadis yang manis, campuran cina dan melayu. Wajahnya bersih, muka bujur sirih. Rambut ikal mayang ditocang tiga. Lesung pipit di pipi, matanya sedikit sepet.

Shahrin diperkenalkan pada Nadia melalui seorang kawan. Waktu itu mereka sama-sama masih menuntut di UiTM Perak. Lama kelamaan, hubungan mereka semakin baik, hasil penggunaan teknologi SMS. Hampir setiap masa mereka saling berSMS, di kelas, di kolej, sehinggakan di rumah ketika cuti semester pon mereka saling berhubungan, juga melalui SMS.

Tiada siapa tahu tentang hubungan mereka, yang hanya berhubung melalui SMS. Tak pernah keluar dating, tak pernah call pon. nampaknya mereka lebih suka begitu agaknya. Tersenyum sendirian di hadapan skrin telefon.

Dipercepatkan cerita, mereka berpisah apabila tamat sahaja pengajian. tiada lagi SMS. Segalanya mati begitu saja. Diam. Shahrin kemana, Nadia pula kemana. Shahrin tak kisah. Nadya pun tak kisah agaknya.
_____________________________________________________________________


Seminggu sebelum Seri bertolak ke Perth, Shahrin menerima satu pesanan SMS. Shahrin tidak tahu siapa pengirimnya.

Quote:
A'kum.Awak Shahrin kn?Ni Nadya la.Ingat lagi tak?Got ur no from a friend of mine.care 4 a cuppa coffee?bole kte borak2 pjg.c ya!


______________________________________________________________________


3 bulan sebelum Seri bertolak ke Perth, Shahrin sudah ada rancangan untuk Seri. Bukan olok-olok punya rancangan. Plan besar ni. Hasrat dihati melonjak-lonjak. Shahrin ingin melamar Seri, untuk menjadi isterinya. menjadi teman sehidup semati. Sepatutnya sudah Shahrin laksanakan tahun lepas. itulah sebabnya dia menghalang Seri bertolak ke Australia tahun lepas. tapi ada pula masalah lain yang menghalang. adiknya kemalangan, dan sebagai abang yang sulung, Shahrin terpaksa menanggung segala perbelanjaan kerana hanya dia sudah bekerja.

Tapi, tahun ini, Seri bertolak juga ke Australia. Namun, sehingga kini tiada khabar berita yang Shahrin terima, melainkan hanya 2 SMS yang Seri kirim:

Quote:
Hi!watpe? i dah sampai Perth ni. Jap lg nak pegi hotel. ok, i'll get back 2 u later. jaga diri tau! bubye!


Quote:
Hi! watpe? our seminar dah nk start ni. Perth mmg cantik! dun hav much time, gtg. jaga diri tau! bye!


______________________________________________________________________


Untuk melamar Seri, Shahrin sudah merancang segalanya....

Tanggal 22 Mei, harijadi Seri, Shahrin akan membawanya ke Restoran Berputar di Menara Kuala Lumpur. Makan malam ditemani cahaya dua batang lilin di atas meja, beserta pemandangan Lembah Klang yang begitu indah di malam hari. dan dengan sedikit upah/tips, lagu Selamat Hari Jadi akan berkumandang di restoran itu, didatangkan juga kek coklat blackforest dari coffeebean yang sememangnya menjadi kegemaran Seri.

Selesai sahaja makan malam, mereka akan menuju ke lif untuk turun ke bawah. Apabila terbuka sahaja pintu lif, mereka akan disambut dengan jambangan bunga ros merah. Dan pada waktu itulah Shahrin akan melamar Seri.


Romantik bukan?

Tapi semua itu tinggal kenangan. Tak mungkin terjadi pada tahun ini.

Tahun depan? Masih kabur.

Tapi apa yang tak kabur?

Nadya Iryani bte Syukri.


Monday, 20-Mar-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Mana Janji² Mu?



20 Mac.
Lagi empat hari, genap 2 bulan sejak Seri bertolak ke Perth, Australia.
Dan genap 1 bulan 25 hari Shahrin tidak mendengar apa2 berita daripada Seri.

Shahrin gundah gulana. Risau. Keliru.

Bayangan Seri makin pudar.
Tiba² muncul Nadia.

Quote:
Siapa Nadia?




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net